1) Kelebekli Pasta
Geçen haftalarda kardeşimin doğumgünü vardı. Aslında ona da şeker hamuru kaplı pasta yapmak istemiştim ama hem çok uğraştırıcı hem de şeker hamurundan dolayı fazla tatlı geldiğinden vazgeçtim. Ben de hem yaşına uygun hem de sevdiği gibi çikolatalı-meyveli bir pasta yapmaya karar verdim. Tabii araştırmalar başladı. Fikir bana ait değil, ama kimden gördüğümü de hatırlamıyorum. Sanırım artık bir internet anonimi haline gelecek ama ilk kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum. Gelelim tekrar pastamıza;
Bittiğinde pastamız bu şekildeydi. Üzerini bonibonlarla süsledim ama çok daha farklı süslenebilir. Aslında keşke rengarenk bonibonlar koysaymışım da dedim ama artık çok geçti geri kalan hepsini yemiştim bile:)
Yapılışına bakacak olursak;
İster kendi yaptığınız, ister hazır aldığınız pandispanya kekini alıyoruz.
Önce keki tam ortasından ikiye ayırıyoruz. Böylece iki tane yarım daire elde etmiş olduk. Şimdi daireleri sırt sırta gelecek şekilde çeviriyoruz.
Sonra her iki daireden de ortanın biraz daha aşağısından 2 tane küçük üçgenler kesip çıkartıyoruz. Bu işlemler sonrası yukarıdaki şekli elde ettik. Ardından pandispanyaların üstlerini ayırıp alt kısmını süt ile ıslatıyoruz. Sonra istediğimiz pasta kremasını hazırlayıp sürüyoruz. (Ben yine hazıra kaçtım, kakaolu hazır krema kullandım) Sonra pastamızı neli istiyorsak seçim bize kalmış arasını dolduruyoruz. Benim pastamın arası nasıl dolmuş bakalım:
Nefis görünüyor. Yine olsa da yesem:)
Öhöm öhöm herneyse, sonra pandispanyamızın üstünü de sütle ıslattıktan sonra üzerine kapatıyoruz. Üst kısma da pasta kremamızdan sürdükten sonra sıra geldi kremşantiye. Aslında çilekli kremşanti istemiştim hem tadından dolayı hem de pembe renkli olacağından. Ancak bulamadım, onun yerine orman meyveli kremşanti buldum. Onun rengi de hafif lilaya dönük olsada pembe. Ayrıca tadını da beğendim. Meyveli yoğurtların şekerlisi gibi:) Ama siz bulunduğunuz yerde çilekli de, orman meyveli de kremşanti bulamadıysanız normal kremşantinin içerisine birkaç damla gıda boyası damlatarak istediğiniz rengi elde edebilirsiniz. Hatta ben gıda boyası da almayıp normal kremşantinin içine vişne reçeli yada pekmez koyarak renklendirmeyi düşündüm bir aralar. Ama neyse ki orman meyveli kremşanti yetişti imdadıma:)
Bu da pastanın uzun yol gitmiş, yorulmuş, bonibonlarının renklerinin akmaya başlamış, kremşantisinin bulaşmış hali:)
Sonradan bu haline birkaç minik çikolata daha ekleyerek renklendirdim. Afiyet olsun:)
2) Doğumgünü Süsleri
Kardeşim için aslında daha süslü bir oda hazırlayacaktım. Balonlar, grapon kağıtları vs ile. Ama fırsat bulamadım. Ben de sadece doğumgünü ikramlarını koyduğumuz masanın arkasında böyle birşey hazırladım.
Bu yazıyı kenarları dantel motifli gibi duran kağıt bardak altlarına yazdım. Fosforlu pembe kalemle yazdığım kağıtları önce birbirine sonra da perdeye yapıştırdım. Bu kadar kolay ama bence güzel bir ayrıntı.